Makrome Gökkuşağı Yapımı

5 Şubat 2019 Salı


İnstagramda sıkça gördüğümüz bu gökkuşaklarına dayanmak mümkün değil.Bende hemen bir tane yaptım ve sizin için video çektim.Bu gökkuşaklarını yapmanın en zor kısmı renklerine karar vermek.Hepsi birbirinden güzel oluyor.Sonuç gerçekten harika!

Videolu anlatım için Youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.




Malzemeler:

*10 mm halat ip
*Renkli yün iplikler(çok kalın değil)
*Orta kalınlıkta çiçek teli
*Kağıt bant
*Tarak
*Makas
*İğne,iplik

Ben 10mm halat ip üzerine sardım yünlerimi.Siz daha kalın ve tok bir gökkuşağı elde etmek isterseniz daha kalın bir halat ip üzerine sarabilirsiniz.Ben halatımı Ritzz Art'dan aldım.



Gökkuşağının boyutunu belirlemek için önce fotoğraftaki gibi şekil verdim ve sonra halat ipimi kestim. Halatların uclarını açılmaması için kağıt bant ile kapattım. Yaklaşık olarak uzunlukları 25-30-35 cm. Sonra halat üzerine tel sarmamız gerekiyor.Benim telim çok ince olduğu için videoda gördüğünüz gibi 3 kat sardım. Eğer çok kalın bir tel tercih ederseniz  gökkuşağınıza şekil vermeniz zor olacaktır.Orta kalınlıkta bir çiçek teli idealdir.


Sonrasında her halatın üzerine yün iplerimi sarmaya başladım ve sonuna geldiğinde düğüm attım. Tüm halatlarım hazır olunca hepsini iğne ile birleştirdim.


Boşta kalan halatları eşit olacak şekilde kestim, taradım. Vee... Gökkuşağım hazır.


Diğer Kendin Yap projelerim için buraya, youtube kanalım için ise buraya tıklayabilirsiniz.

Yeni videolardan haberdar olmak için abone olmayı ve zile 🔔 tıklamayı unutmayın 👍

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *