Kaktüs

4 Kasım 2010 Perşembe

Artık benimde kaktüsüm var. Her yerde kaktüsün radyasyonu emdiğini,özellikle bilgisayarın olduğu odada bulundurulması gerektiğini duyuyordum. Geçen gün praktikere gittiğimde bu  kaktüsleri gördüm ve aldım bende bir tane.Ordaki reyonda radyasyonu emen tek bitki olduğu yazıyordu.
Eve geldikten sonra,merak ettim bir araştırıyım ben bu konuyu dedim. Meğer öyle birşey yokmuş:)

Şöyleki; görebildiğimiz ışınlar (ışıklar), kızılötesi ve morötesi ışınlar, mikrodalga ışınları, radyo ve tv dalgaları/ışınları vb. ışımaların hepsi aslında radyasyondur. Yani Fizik bilimine göre radyasyon= ışık demekmiş.Tüm bitkilerin fotosentez yapıp besin üretmesi için ışığa ihtiyaçları vardır. Dolayısıyla tüm canlı bitkilerin(bunlara kaktüslerde dahil dolayısıyla) canlı kalabilmek için, ışığı yani radyasyonu emerek fotosentez yapması ve besin üretmesi zorunludur.

Ayrıca evrendeki tüm yüzeyler ışığı yani radyasyonu bir miktar emerler. Belki kaktüs kadar,belkide daha fazla...Kaldı ki tv cihazları, canlılığa zarar verici türden, çok yüksek enerjili bir ışınım (radyasyon) üretemezler. TV cihazından yayılan radyasyon, canlılara zararlı değildir.

Özetle; kaktüs diğer bitkilerden farklı olarak radyasyonu emmez. Sanırım bu çiçekçilerin kaktüs satışını arttırmak için uydurduğu bir haber.


2 yorum:

  1. hayırlı olsun.bende istiyorum bir kaktüs.bakalım ne zmana nasip olacak

    YanıtlaSil
  2. Ben gönderiyim canım sana bi tane:)

    YanıtlaSil

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *