kitaplarımmm

28 Mart 2009 Cumartesi


yazmadığım dönemde Nermin Bezmen'in bir kitabını okudum. Ben çok beğendim. sizlerlede paylaşmak istedim.okumuşsunuzdur belki.ilk basımı 92 deyapılmış.'Kurt Seyt ve Shura' ve devamı olan 'Kurt Seyt ve Murka'. Kurt Seyt Nermin Hanımın dedesi Murka ise annanesi oluyor. Gerçek bir yaşam öyküsü yani, gerçek bir aşk...

İlk kitabın konusu kısaca şöyle: Seyt ve Shura'nın Çarlık Rusyasının debdebeli yaşantısından Bolşevik ihtilali ile İstanbul'a sürüklenen hayatları anlatıyor. 1892'nin Yalta'sından St. Petersburg'un saltanat günlerine, Karpatlar cephesinden ihtilalin cehennemine ve nihayet işgal altındaki İstanbul'a, 1920'lerin Pera'sına, macera dolu bir yaşantılaı var.

Kurt Seyt: Mirza Eminof'un oğlu olarak servet ve ünvanla doğmuş,yakışıklı,hırslı, cesur bir delikanlı.Çar Nikola'nın Muhafız Alayında genç bir Üsteğmen oluşu onu Bolşeviklerin ölüm listesine dahil ediyor. Kaçarken getirdiği bir taka dolusu silahı Mustafa Kemal'in Kuva-yi Milliyesine teslim ettiğinde, karşılık istemeyecek kadarda gururlu. Hayatına sıfırdan başlarken elinde kalan serveti sadece gururu ve aşkı.

Shura: Tchaikovsky nağmelerinin romantizmi ile sarılmış karlı bir Moskova gecesinde, henüz onaltısındayken saf güzelliği, beklentisiz aşkı ile Seyit'in dünyasına giriyor. Ailesinin ünvanı, serveti onun da ülkesinde kalmasına yardımcı olmuyor malesef.Kurt Seyt ile kaçarken artık yaşamayacakları geçmişlerinin hasretlerini birbirlerinin aşklarında dindirmeye çalışıyorlar. Büyük bir aşkın, harbin, ihtilalin, hasret ve hüzünlerin hikayesini okumanızı şiddetle tavsiye ederim:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *