Kendin Yap | Kokulu Taş Nasıl Yapılır?

6 Ocak 2019 Pazar



Kokulu taşlar son dönemlerin popüler ürünleri arasında. Düğün,nişan,baby shower,doğum günü gibi bir çok patide hediye olarak dağıtabileceğiniz, alternatif bir hediyelik.

Sizde dilerseniz evinizde kokulu taşlar yapabilirsiniz. Nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorsanız,  videoya bir göz atın derim 😉



Malzemeler:
- Kokulu taş tozu
- Silikon kalıp
- Su
- Koku esansı
- Boya
- Süslemek için silikon tabancası, boncuk, kurdele vs.

Plastik bir kaba bir ölçü toz ve yarım ölçü kaynar su koyup, iyice karıştırın.Toz suyun içinde iyice eridikten sonra isteğinize göre esans ve boya katıp tekrar karıştırın. Oluşan karışımınız kalıplara dökün. Oluşan baloncukların kaybolması için, üzerine kolonya sıkın ve 35-40 dakikadar kuruması için bekleyin. Taşlarınızı dikkatlice kalıptan çıkartın.Sıra geldi en zevkli bölüme.Taşlarınızı isteğinize göre kurdela,püskül, boncuklarla süsleyin ve mis gibi kokusunu içine çekin😉

Not:
1.Mutlaka silikon kalıp kullanınız.Aksi takdirde kırılmalar yaşayabilirsiniz.Kokulu taşlara özel kalıp bulamasanız bile, evinizdeki silikon kek veya çikolata kalıpları kullanabilirisiniz.Fakat bu kalıpları daha sonra tekrar kek pişirmek için kullanmayın.

2.Kokulu taş yapımından sonra kullandığınız kap ve kalıpları yıkarken kullandığınız suyu tuvalet ve banyoya dökmeyin.Bu su , boru giderlerini tıkayabilir. Bir kobanın içinde kalıplarınızı temizleyin ve daha sonra kanın dibine çöken tortuyu çöpe, suyu da lavaboya dökün.

3-Bazı esanslar taşları sararttığı için, açık renkli esanslar kullanmanızı tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *